Централна климатизация - ENZU.EU - Климатична техника

Централна климатизация


Фирма Ензу ЕООД е специализирана в проектирането и изграждането на всички видове ЦК (VRV, VRF, чилъри и термопомпени системи).

Освен проектиране и изпълнение, извършваме и гаранционна и извънгаранционна поддръжка на ЦК. Имаме над петдесет успешно завършени проекта в сферата на централната климатизация. Довериха ни се хотели , молове и банки.


Към централната климатизация спадат няколко типа машини, а именно - термопомни, чилър системи и VRV (VRF) системи.Термопомпи

Термопомпата е машина, която служи за отопление, охлаждане, както на помещение, така и на битова гореща вода. Тя извършва механична работа и прехвърля топлината от по-студен източник към по-топло тяло. Термопомпите черпят топлина от околната среда, а не от водоизточник.

Те работят като прехвърлят топлина от първия топлообменник към втория или обратно, и така те отоплят или охлаждат помещението. Към термопомпата могат да бъдат свързани бойлери, конвектори, радиатори и подово отопление. С нея температурата, която се желае да се постигне става много бързо.

Термопомпите са едни от най-ефикасните и подходящи варианти за отопление и охлаждане на жилищни сгради, къщи, административни, офис и поизводствени сгради, както и затопляне на вода в басейни.

Термопомпите са два вида - водна и въздушна, като едната извлича топлинна енергия от земята, а другата от въздуха. С термопомпите си гарантирате максимален комфорт през цялата година, ниски разходи и автоматичен контрол.

Предлагаме термопомпи на водещите производители Daikin, Gree и Toshiba.Чилър системи

Чилърите са вид климатична инсталация от частта Централна климатизация, които представляват вид термопомпен агрегат. Те могат да се използват както за отопление, така и за охлаждане. Начинът на работа на чилъра наподобява начина, по който работи съвременната климатична техника. Те са подходящи за отопление и охлаждане на търговски, производтствени, административни и индустриални сгради. При тях хладилния агрегат се инсталира на едно място, но в същото време се климатизира цялата сграда. Основно се използват за охлаждане, но са изключително подходящи за работа и през цялата година, включително и през зимата за отопление.

За да бъде ефикасен чилърът, неговият капацитет и характеристики трябва да бъдат съобразени с площта, която трябва да се климатизира.

Чилърът може да функционира и без климатик, прикрепен към него. Това е възможно, защото той също е климатична инсталация, а ако бъде прикрепен климатик към него само ще се повиши ефикасността на работата, защото така се изпомпва повече въздух.

Те използват технология за отопление и охлаждане, при която преносът на енергия става от флуид, който обикновенно е вода с гликол, непозволяващ течността да замръзне при минусови температури.

Чилърите са едно много подходящо решение за отопление и охлаждане на големи сгради, които осигуряват комфорт и здравословна среда през цялата година, без много разходи за електро енергия.VRV (VRF) системи

VRV (VRF) системите през последните години заемат все по-голям пазарен дял от климатичните системи. Те са иновативно, съвременно и многофункционално решение. VRV са многозониви системи, които директно изпаряват фреона във вътрешното тяло. Имат лесна поддръжка, много функции на инсталацията и малко разход за електро енергия.

Те са най-подходящи за климатизиране на големи сгради, както и само на няколко помещения. Използват се за площи, разпростиращи се на 500-700 кв. м. Тези системи са модулни и имат едно външно тяло и много на брой вътрешни, монтирани в различни помещения. Те могат да бъдат с различни параметри, големина, мощност, както и видове - стенни, канални, касетъчни и за подов монтаж.Ние предлагаме на своите клиенти чилър и VRV (VRF) системи на водещите производители в тази област Daikin и Toshiba.

Изпрати запитване

Обаждане
0876 77 51 11
Viber
0876 77 51 11