Профилактика на климатици - ENZU.EU - Климатична техника

Профилактика на климатици


Редовната профилактика е от жизненоважно значение, за да може Вашият климатик да има по-дълга експлоатация и да работи ефективно.

Качествената профилактика намалява вероятността от развъждане на бактерии, мухъл и микроорганизми. Освен всичко изредено до тук, профилактиката спомага за по-добър коефициент на полезно действие на климатичната система и намалява консумацията на електоенергия.

Пълната профилактика на климатик включва
изчистване на филтрите
преглед и почистване на вътрешния топлообменник на климатика от микроорганизми, плесени, мухъл и др.
почистване и преглед на външния топлообменник
преглед и почистване на турбината на вътрешното тяло (при необходимост)
третиране на топлообменниците и въздушните филтри на вътрешното тяло с препарат срещу разпространение на заразни болестотворни микроорганизми и бактерии
замерване на налягането на хладилния агент (фреон) и дозареждане до 100 гр. (при необходимост)
преглед на общата функционалност на климатика

Когато се закупи нова климатична система всички условия за ползване са налице, но при по-дълги периоди от време се забелязва постепенно замърсяване на вътршни/външни части на климатика. Освен това, има възможност да има загуби на фреон.Именно за това е важно да се извършва навременна профилактика, за да може да се зареди Вашия климатик или да се открие пропуска в системата.

При пренебрегване на периодичната профилактика – първо ние губим ефективността, второ – замърсените климатични системи засилват непоносимостта на хората с алергии към прах и други микроорганизми.


Всеки един климатик се нуждае от редовна профилактика, за да работи нормално и да поддържа своята ефектиност. Ако той се поддържа правилно си гарантирате по-голяма икономичност и надеждна работа дълги години. Ако пък поддръжката не е редовна и правилна, ще се сблъскате с високи сметки, лоши миризми, мухъл, бактерии и високи нива на шум. С правилна поддъжка на вашите климатици, може да намалите разходите си за електроенергия до 25%, а в същото време да увеличите живота на своя климатик.


За правилна и ефективна работа на климатика всеки собственик трябва да знае, че на всеки две седмици трябва да почиства прахосъбиращите филтри, но оствен това трябва да се прави и ежегодна профилактика на климатика, която включва цялостен анализ на неговото състояние и ефективност и почистване на вътрешен и външен топлообменник. Правилното почистване и профилактика е много важно за мощността на уреда, за премахване на миризми от цигари, прах или мухъл. Ако уреда се поддържа правилно и редовно се прави частична профилактика, но ако е точно обратното се налага демонтаж и цялостно почистване. Лопатките на турбината също трябва да бъдат добре почистени, за да се избегнат високи сметки за ток.


Изпаряването на фреона, или с други думи хладилния агент, в атмосферата варира от 0-20% и точно за това по време на профилактика се налага допълване на системата с фреон. Ако той липсва в уреда шанса за необратими повреди е много голям.


Освен това нашите професионалисти измерват налягането и температурата на изпарение на фреона и проверяват електрическите връзки в системата.

Редовната поддръжка на всеки един климатик е от много важно значение, защото освен, че спестява разходи, но и намалява рисковете от здравословни проблеми.

Осигурете на семейството си или на работното място една по-чиста и благоприятна среда на живот с помощта на Ензу ЕООД.


Цени за профилактика:


от 40лв. до 60лв. за брой зависи от степента на замърсяване до 12000BTU.

от 80лв. до 120лв. за брой зависи от степента на замърсяване от 18000BTU до 24000BTU.

Основно почистване на климатична система което включва: разглобяване и почистване на всеки детайл със специален препарат и водоструйка на място. Цени от 120лв. до 140лв. за брой зависи от степента на замърсяване. Изпрати запитване

Обаждане
0876 77 51 11
Viber
0876 77 51 11