Демонтаж на климатик (преместване на климатик)

Демонтаж на климатик (преместване на климатик)


Има няколко важни правила, които трябва да се спазват при демонтаж на климатик. Поради това ние от Ензу ЕООД препоръчваме демонтажът да бъде извършен от специалист. Независимо какъв вид е климатика, той е зареден с хладилен агент ( фреон ). Правилното събиране на хладилния агент на климатика е много важно. Изпуснат в атмосферата фреонът нанася щети на околната среда и озоновия слой. Освен това, при последващ монтаж климатикът няма да работи и ще трябва да се зарежда наново с фреон, което ще оскъпи излишно местенето.


Много важно е правилното планиране и подготовка с нужните инструменти, преди да предприемем демонтаж на климатик. Някой климатици са доста тежки, а и центъра им на тежест е изнесен. Добре е да сме запознати с тези подробности за да направим бърз и безопасен демонтаж на климатик.

Ако решите сами да демонтирате вашата климатична техника можете да се свържете с нас за безплатен съвет и насока.

Нашите техници са на разположени за демонтаж на всякакъв вид климатици.

Цени за демонтаж на климатици
Демонтаж на климатик от 7000BTU до 12000BTU 80лв.
Демонтаж на климатик от 14000BTU до 24000BTU 80лв.
Демонтаж на климатик над 24000 BTU 120лв.
Демонтаж на колонен, канален или касетъчен климатик 140лв.
Демонтаж / монтаж на стъклопакет 40лв.


Климатичните системи са предназначени за отопление и охлаждане на жилищни и офис сгради. Ако Ви се налага по една или друга причина да демонтирате своя климатик, Ви съветваме да се обърнете към професионалисти в тази област, за да не предизвикате повреди или щети на уреда си. Някой от причините за демонтаж на климатик са профилактика и почистване на уреда, сервиз, отстраняване на неприятна миризма, предизвикана от акумулираната вода, мухъл и бактерии. За да се направи демонтаж трябва да се изпълнят няколко стъпки:


1. Първото нещо, което трябва да направите при демонтаж на климатик е да предотвратите изтичане на фреон, което става като се пусне климатика на най-ниска температура в режим охлаждане, като кранът на малката тръба трябва да бъде затворен за интервал от 30 секунди, това се повтаря и с голямата тръба. Следва изключване на уреда от дистанционното, а след това и от захранването.


2. Второто нещо, което е необходимо, за да предпазите подовата настилка във вашето помещение е да поставите хавлиена кърпа на мястото, на което ще поставите тялото на климатика след демонтажа.


3. Третата стъпка е да се острани медната тръпа, свързваща вътрешното и външното тяло на климатика и да поставите съд под уреда, за да предотвратите заливане на пода с фреон.


4. Следва демонтаж на вътрешното тяло, който трябва да бъде направен много внимателно, за да не се нанесат щети на уреда, които да попречат на правилното му функциониране.


5. Последната стъпка е демонтаж на външното тяло, който също трябва да се направи с голямо внимание, защото обикновено тялото е разположено на високо място, което може да се окаже опасно. Не трябва да се действа сам, това се прави от минимум трима души, като единият стои долу и предпазва преминаващите хора (падане на външно тяло може да предизвика фатални последствия), другият откача тялото, а третият помага за повдигането. Необходимо е да е махнат тръбите, а след това и външното тяло.


Екипът на Ензу ЕООД разполага с професионалисти, които могат да извършат висококачествен демонтаж на климатик, доверете ни се и си спестете неприятности и евентуални проблеми.

Изпрати запитване

Обаждане
0876 77 51 11
Viber
0876 77 51 11