Профилактика на климатици - ENZU.EU - Климатична техника

Профилактика на климатици


Редовната профилактика е от жизненоважно значение, за да може Вашият климатик да има по-дълга експлоатация и да работи ефективно.

Качествената профилактика намалява вероятността от развъждане на бактерии, мухъл и микроорганизми. Освен всичко изредено до тук, профилактиката спомага за по-добър коефициент на полезно действие на климатичната система и намалява консумацията на електоенергия.

Пълната профилактика на климатик включва
изчистване на филтрите
преглед и почистване на вътрешния топлообменник на климатика от микроорганизми, плесени, мухъл и др.
почистване и преглед на външния топлообменник
преглед и почистване на турбината на вътрешното тяло (при необходимост)
третиране на топлообменниците и въздушните филтри на вътрешното тяло с препарат срещу разпространение на заразни болестотворни микроорганизми и бактерии
замерване на налягането на хладилния агент (фреон) и дозареждане до 100 гр. (при необходимост)
преглед на общата функционалност на климатика

Когато се закупи нова климатична система всички условия за ползване са налице, но при по-дълги периоди от време се забелязва постепенно замърсяване на вътршни/външни части на климатика. Освен това, има възможност да има загуби на фреон.Именно за това е важно да се извършва навременна профилактика, за да може да се зареди Вашия климатик или да се открие пропуска в системата.

При пренебрегване на периодичната профилактика – първо ние губим ефективността, второ – замърсените климатични системи засилват непоносимостта на хората с алергии към прах и други микроорганизми.


Всеки един климатик се нуждае от редовна профилактика, за да работи нормално и да поддържа своята ефектиност. Ако той се поддържа правилно си гарантирате по-голяма икономичност и надеждна работа дълги години. Ако пък поддръжката не е редовна и правилна, ще се сблъскате с високи сметки, лоши миризми, мухъл, бактерии и високи нива на шум. С правилна поддъжка на вашите климатици, може да намалите разходите си за електроенергия до 25%, а в същото време да увеличите живота на своя климатик.


За правилна и ефективна работа на климатика всеки собственик трябва да знае, че на всеки две седмици трябва да почиства прахосъбиращите филтри, но оствен това трябва да се прави и ежегодна профилактика на климатика, която включва цялостен анализ на неговото състояние и ефективност и почистване на вътрешен и външен топлообменник. Правилното почистване и профилактика е много важно за мощността на уреда, за премахване на миризми от цигари, прах или мухъл. Ако уреда се поддържа правилно и редовно се прави частична профилактика, но ако е точно обратното се налага демонтаж и цялостно почистване. Лопатките на турбината също трябва да бъдат добре почистени, за да се избегнат високи сметки за ток.


Изпаряването на фреона, или с други думи хладилния агент, в атмосферата варира от 0-20% и точно за това по време на профилактика се налага допълване на системата с фреон. Ако той липсва в уреда шанса за необратими повреди е много голям.


Освен това нашите професионалисти измерват налягането и температурата на изпарение на фреона и проверяват електрическите връзки в системата.

Редовната поддръжка на всеки един климатик е от много важно значение, защото освен, че спестява разходи, но и намалява рисковете от здравословни проблеми.

Осигурете на семейството си или на работното място една по-чиста и благоприятна среда на живот с помощта на Ензу ЕООД.


Цени за профилактика:


80 лв. за брой зависи от степента на замърсяване до 12000BTU.

от 90 лв. до 120 лв. за брой зависи от степента на замърсяване от 18000BTU до 24000BTU.

Основно почистване на климатична система което включва: разглобяване и почистване на всеки детайл със специален препарат и водоструйка на място. Цени от 140 лв. до 180 лв. за брой зависи от степента на замърсяване. Изпрати запитване

Обаждане
0876 77 51 11
Viber
0876 77 51 11